Home

Product

Verkoop
punten

Links

Contact


 

    Gebruik    Productie    Samenstelling    Geschiedenis   Gezondheid   Veiligheid


Geschiedenis deodorants.

Flow Crystal Deo:
Onze natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo is nieuw op de Benelux markt. Daarentegen worden soortgelijke producten al langer verkocht over de gehele wereld. Dit naar tevredenheid van de velen gebruikers van deze natuurlijke deodorants. Veel gebruikers blijven deze producten trouw nadat ze er eenmaal mee in aanraking zijn gekomen.

De door ons gebruikte mineraalkristallen zijn al net zo oud als de geschiedenis van de aarde. Velen generaties voor ons hebben de werking van deze mineralen onderkend en ook toegepast. De bestandsdelen van Flow Crystal Deo zijn dan ook natuurlijke bestandsdelen.

Vooral in de Aziatische landen worden deze kristalmineralen veelvuldig gebruikt voor meerdere toepassingen. Als natuurlijk deodorant, ter voorkoming van lichaams- en voetengeur, als geneesmiddel voor puistjes en kleine huidproblemen. Ook als waterzuivering wordt het nog steeds gebruikt.

In het oude Egypte mengde men aluinkristallen met water om de natuurlijke zweetgeur te verbergen.

Top

Algemeen:

De oude Romeinen gebruikten ook al deodorant; een mengsel van houtskool en geitenvet. Houtskool heeft een (beperkte) mogelijkheid om stoffen te absorberen, zodat een deel van de geurstoffen niet meer goed te ruiken is.

In de 19e eeuw gebruikte men kalkoplossingen of kaliumpermanganaat. Deze stoffen werken ontsmettend, zodat de aanwezige bacteriŽn gedood werden.

In 1888 kwam in de Verenigde Staten de eerste deodorant op de markt, deze deodorant (Mum) was gebaseerd op zinkverbindingen. Deze hebben een antitranspirerende werking en maken vetzuren onschadelijk door deze tot een zeep te neutraliseren.

In 1906 werden de eerste anti-transpirants toegepast. Deze bestonden uit een oplossing van aluminiumchloride. Dit wordt nog wel eens op voorschrift van een arts toegepast. Hoewel het een zeer effectief middel is heeft het een paar nadelen: de huid wordt erg zuur, wat niet goed voor de huid is. Ook vielen hierdoor soms de gaten in de kleding, doordat het zuur de stof aantaste.

Als mildere vervanger werd eerst gekozen voor aluminiumsulfaat en aluin, maar later werd overgegaan op aluminiumchlorohydraat. Dit is ook nu nog de meest gebruikelijke transpiratie verminderende stof in deodorants.

In de jaren '60 kwam de eerste deo-spray in een spuitbus op de markt.

Top