Home

Product

Verkoop
punten

Links

Contact


 

    Gebruik    Productie    Samenstelling    Geschiedenis   Gezondheid   Veiligheid


GezondheidFlow Crystal Deo de natuurlijke deodorant

ō    
Algemeen

ō     Transpiratie (zweten)

ō     Verklaring diverse stoffen

ō     Gebruik bij allergische reacties

ō     Gebruik deodorants op scholen (artikel Star Tribune USA)


Algemeen

De Flow Crystal Deo Stick is een 100% natuurlijke deodorant gewonnen uit natuurlijke grondstoffen.

In tegenstelling tot vele anderen deodorants gebruiken wij geen alcohol, conservering-, kleur- en/of parfumtoevoegingen in onze natuurlijke deodorant. Flow Crystal Deo bestaat alleen uit Kalium Aluminium Sulfaat en Ammonium Aluminium Sulfaat. (zoutsteen).
De kristalmineralen worden ook al decennia gebruikt in Aziatische landen om water te zuiveren, dit door stukken van deze mineralen in het water te doen. Waarmee wordt aangetoond dat de bestandsdelen niet schadelijk zijn. In deze landen worden deze kristalmineralen ook al zeer lang gebruikt als een natuurlijke manier om vervelende transpiratie lucht tegen te gaan.

In veel huidige deodorants zitten allerlei soorten toevoegingen. Veel van deze toevoegingen zijn in "principe" niet schadelijk, maar daar zijn de professionele meningen nogal over verdeeld. (zie alle artikelen die hierover op internet zijn te vinden)
Vooral over "Parabenen" en
Aluminium Chloorhydraat" zijn de meningen nogal verdeeld. (zie ook de pagina links)

Door een
natuurlijke deodorant als Flow Crystal Deo te gebruiken weet u in ieder geval dat zulke toevoegingen niet aanwezig zijn in onze natuurlijk deodorant. De conclusie is dan gerechtvaardigd om te stellen; als er een bepaalde stof niet is toegevoegd, schadelijk of niet, dan kan dat ook geen nadelige gevolgen hebben voor de gebruiker.

In onze natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo zitten alleen de twee bovengenoemde stoffen, zie de verdere verklaring op deze pagina "verklaring diverse stoffen".

Top


Transpiratie

Mensen transpireren (zweten) om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Zweetklieren komen over de gehele huid voor, maar zijn het talrijkst op de behaarde hoofdhuid en in het gelaat. Zweet bestaat vooral uit water en natriumchloride zout, maar het bevat ook orthocresol en paracresol, die een antiseptische (ontsmettende) werking hebben. (ontsmetten van de huid doet de bacteriŽle kolonisatie van de huid dalen en onderdrukt tijdelijk de groei ervan).

Er kunnen twee soorten zweetklieren worden onderscheiden:Flow Crystal Deo de natuurlijke deodorant

  • Exocriene zweetklieren: deze komen over het gehele lichaam voor en spelen een belangrijke rol in de thermoregulatie van de lichaamstemperatuur. Wanneer het lichaam oververhit dreigt te raken door bijvoorbeeld koorts of inspanning kan door het produceren van zweet de oppervlakte van de huid nat worden gemaakt waardoor het lichaam makkelijker afkoelt.
  • Apocriene zweetklieren: deze klieren geven behalve vocht ook geurstoffen af, onder andere feromonen. Zo scheidt een man androstadienon af, een sterk ruikend derivaat van het hormoon testosteron. Bij de mens bevinden deze klieren zich op de behaarde plaatsen van het lichaam, vooral onder de oksels, bij de huid rond de anus en rond de tepels. In combinatie met de bacteriŽn die onder de oksels aanwezig zijn kunnen deze klieren zorgen voor de bekende zweetlucht. De apocriene zweetklieren treden pas in werking vanaf de puberteit. Bij dieren spelen deze klieren een rol in de wederzijdse herkenning, het afbakenen van het territorium en bij de (seksuele) aantrekkingskracht.

Een deodorant richt zich dus op de afscheiding van de Apocriene zweetklieren, waarbij het belangrijk is dat een mens wel kan transpireren om zijn warmte kwijt te kunnen. Daarom is het belangrijk dat een deodorant bij gebruik niet de huid als het ware afsluit. Veel deodorants werken juist door de huid af te sluiten, om op deze wijze de transpiratie tegen te gaan en zo de "geur" die daarbij vrijkomt te vermijden. Ook door toevoeging van een sterke "lucht" proberen veel deodorants de vrijgekomen transpiratielucht te "verbloemen".

Onze natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo daarentegen zal bij gebruik een laag mineraalkristallen achter laten op de huid. Door het "grote" formaat van deze mineraalkristallen kunnen deze niet in de huid trekken en in de lichaamshuishouding komen. Doordat deze mineraalkristallen de feromonen (bacteriŽn) neutraliseert en omzet in niet ruikende stoffen mag de huid ook gewoon blijven ademen. Een toegevoegde extra geurstof aan onze natuurlijke deodorant is dan ook niet nodig.

Top


Verklaring diverse stoffen.

In onze natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo zitten de volgende stoffen die beide een Aluin zijn:

  • Kalium Aluminium Sulfaat
  • Ammonium Aluminium Sulfaat.

Aluinen zijn chemische verbindingen, dubbelzouten van sulfaten. (zie ook pagina links)Flow Crystal Deo de natuurlijke deodorant

De aluin is een natuurlijk onderdeel in de natuur, is aanwezig in het water dat wij drinken en bijna in al het voedsel en in lucht die wij inademen. Volgens een studie die bij de Universiteit van Wisconsin is uitgevoerd, omvat het gemiddelde Amerikaanse volwassen dieet tussen 20 tot 60 milligrammen aluin per dag, waarvan 20 tot 50 milligrammen uit FDA-goedgekeurde additieven voor levensmiddelen komen. Nog eens 2 tot 10 milligrammen komt uit de natuurlijke inhoud van het gegeten voedsel.

In zijn natuurlijke vorm, is de aluin het derde overvloedigste element in de natuur, na zuurstof en silicium. Het is onderdeel van ons milieu sinds het ontstaan van de aarde en is ťťn van de basisbouwstenen van ons heelal geweest. Het vormt bijna 8% van de aardkorst, die in percentage slechts door zuurstof 47% en silicium 28% wordt overtroffen.

De mineraalkristallen herbergen grote hoeveelheden kalium of ammonium aluin molecules en kunnen niet in de huid of het bloed worden opgenomen. Water heeft een molecule gewicht van 18. Een mineraalkristal van de kaliumaluin heeft een molecule gewicht van 474.38. Een kalium of ammoniummolecule van het aluinkristal, in een wateroplossing is 24 maal zwaarder en heeft daardoor een molecule gewicht van 654. Het is onmogelijk op op een natuurlijke wijze water te laten opnemen in de huid. Veronderstel daarom hoe moeilijk het moet zijn voor een molecule die 36,3 keer zo veel weegt als water om de huid binnen te dringen.

De PH (zuurgaard) van de oplossing die uit de actuele toepassing van kaliumaluin voortvloeit met zweet is typisch in de lichtjes zure waaier van 4 tot 5.

Top

 

Gebruik bij allergische reacties.

In de praktijk blijkt dat mensen die normaliter allergische reacties kunnen hebben op de diverse Deodorants zeer goed reageren op de natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo. Hieronder een mail van een dergelijke gebruiker na het gebruik van een monster van Flow Crystal Deo. Het is denk ik van belang om dit soort bevindingen te delen met u als eventuele toekomstige gebruiker.

Mail van Suzanne de Louw (januari 2008)

Ik heb het product inmiddels een ruime week in gebruik, en het werkt prima.

Als moeder, die ook nog eens werkt, ongeveer 4 keer per week sport, en er een gezellig sociaal leven op na houdt wil ik op producten kunnen vertrouwen. Mede gezien het feit dat ik bij veel geparfumeerde producten een allergische reactie kreeg ben ik ruim 2 jaar geleden op zoek gegaan naar een alternatief. Je zult versteld staan hoeveel producten hypo alergeen zijn, en waar je weliswaar een minder heftige maar toch zeer vervelende lichamelijke reactie op krijgt. Dit heeft tot gevolg dat je niet op het product kunt vertrouwen.

Ik gebruik nu een week Flow Crystal Deo, en het werkt prima, geen chemische geuren die overheersen, geen alcohol, geen geÔrriteerde huid, en bovenal geen lichamelijke pijnlijke reacties op het product. Verder is het denk ik zeer geschikt voor mensen die vaak ontstekingen hebben, het lijkt namelijk of het zout ook reinigend/zuiverend werkt.

Ik ben er dus zeer over te spreken.

Ik wens je alle succes toe met dit product en ik ben van mening dat er een grote markt voor is.

Met vriendelijke groet,
Suzanne de Louw.

Top

 

Gebruik deodorants op scholen.

In Onderstaand artikel wordt gewezen op het (overmatig) gebruik van deodorants door leerlingen op scholen. Dit artikel wijst op het neveneffect van de diverse deodorants, doelend op de diverse "sterke" geuren die diverse deodorants met zich meebrengen.
Het artikel komt uit het Amerikaanse dagblad de Tribune Star d.d. 12 maart 2008.

Top