Home

Product

Verkoop
punten

Links

Contact


 

    Gebruik    Productie    Samenstelling    Geschiedenis   Gezondheid   Veiligheid


Productie

De natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo Stick wordt gemaakt in Thailand. Hier worden de ruwe mineraalkristallen gewonnen en verwerkt tot het eindproduct zoals wij dat op de markt brengen.

Het product Flow Crystal Deo wordt altijd gemaakt uit 1 stuk mineraalkristal. Dit is belangrijk voor een optimale werking en de stevigheid van ons product. Er zijn helaas ook minder kwalitatieve producten, maar die worden dan ook gemaakt van vermalen en of restafval stukken mineraalkristal. Daarnaast is de werking van deze mineraalkristallen het effectiefst indien deze worden gebruikt als vast bestandsdeel, dus niet opgelost in water of bij gebruik in een roller.

De mineraalkristallen (Ammonium aluminium sulfaat) groeien op een natuurlijke wijze aan tot grote kristallen blokken. Deze blokken kunnen na een aantal maanden gewonnen worden. Uit de ruwe blokken mineraalkristallen worden dan eerst schijven gezaagd. De volgende stap is met behulp van een holle diamantboor de juiste ronde vorm uit te zagen. Deze ronde staven worden daarna op de juiste maat (lengte) afgesneden. Hierna worden de sticks nog afgerond en gepolijst om op deze wijze een glad oppervlak te verkrijgen en de ronde vorm aan de bovenkant. Dit laatste is nodig om de stick ook op een plezierige wijze te kunnen gebruiken op de huid.

Na het polijsten worden de dan gevormde sticks in de donker blauwe houder gelijmd en voorzien van een transparante beschermhuls. Deze huls beschermt de stick tegen breken en beschadigen van het gepolijste oppervlak tijdens transport.

Wij importeren dit product via de officiŽle Europese groothandel en voorzien in Nederland de stick van het doosje zoals u deze in de winkel kunt kopen. Flow Crystal Deo heeft de rechten voor de gehele Benelux markt.

Top.