Home

Product

Verkoop
punten

Links

Contact


 

    Gebruik    Productie    Samenstelling    Geschiedenis   Gezondheid   Veiligheid


Samenstelling.

Onze natuurlijke deodorant Flow Crystal Deo bevat 2 grondstoffen die in Thailand voor ons gewonnen worden. Beide stoffen zijn een Aluin
  • Kalium Aluminium Sulfaat
  • Ammonium Aluminium Sulfaat.

Aluinen zijn chemische verbindingen, dubbelzouten van sulfaten. (zie ook pagina links)Detail ruw mineraalkristal

De aluin is een natuurlijk onderdeel in de natuur en is aanwezig in het water dat wij drinken en bijna in al het voedsel en in lucht die wij inademen. Volgens een studie die bij de Universiteit van Wisconsin is uitgevoerd, omvat het gemiddelde Amerikaanse volwassen dieet tussen 20 tot 60 milligrammen aluin per dag, waarvan 20 tot 50 milligrammen uit FDA-goedgekeurde additieven voor levensmiddelen komen. Nog eens 2 tot 10 milligrammen komt uit de natuurlijke inhoud van het gegeten voedsel.

In zijn natuurlijke vorm, is de aluin het derde overvloedigste element in de natuur, na zuurstof en silicium. Het is onderdeel van ons milieu sinds het ontstaan van de aarde en is één van de basisbouwstenen van ons heelal geweest. Het vormt bijna 8% van de aardkorst, die in percentage slechts door zuurstof 47% en silicium 28% wordt overtroffen.

Flow Crystal deo wordt op de markt gebracht als een 100% natuurlijke deodorant. Er zijn dus geen toevoegingen van kleur, geur en of andere schadelijke stoffen gedaan.

De mineraalkristallen herbergen grote hoeveelheden kalium of ammonium aluin moleculen en kunnen niet in de huid of het bloed worden opgenomen. Water heeft een molecule gewicht van 18. Een mineraalkristal van de kaliumaluin heeft een molecule gewicht van 474.38. Een kalium of ammoniummolecule van het aluinkristal, in een wateroplossing is 24 maal zwaarder en heeft daardoor een molecule gewicht van 654. Het is onmogelijk om op een natuurlijke wijze water te laten opnemen in de huid. Veronderstel daarom hoe moeilijk het moet zijn voor een molecule die 36,3 keer zo veel weegt als water, om de huid binnen te dringen.

De PH (zuurgraad) van de oplossing die uit de actuele toepassing van kaliumaluin voortvloeit met zweet is te vinden in de lichtjes zure waaier van 4 tot 5.

Top